Deelnamevoorwaarden

 


Auto

Deelname staat open voor nette klassieke automobielen van minimaal 30 jaar oud.
De auto dient, indien van toepassing, te zijn voorzien van een geldig Apk-keuringbewijs en dient vanzelfsprekend minimaal volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) verzekerd te zijn. Je dient zelf te controleren of de polis van jouw verzekeringsmaatschappij voldoende dekking biedt om deel te kunnen nemen aan regelmatigheidsritten. Er zijn namelijk enkele verzekeringsmaatschappijen die deelname aan regelmatigheidsritten uitsluiten of onder bepaalde voorwaardeen verzekeren. In de vrijwaringsverklaring, die voor de start ingeleverd moet worden, dien je onder andere te verklaren dat jouw auto tijdens de 24e Classic Gelderlandrit minimaal WAM, en zonder beperkende voorwaarden, verzekerd is.


Meetapparatuur

Er mag gebruik worden gemaakt van zowel mechanische als elektronische meetapparatuur (gps-aansturing toegestaan). Het gebruik van app's op een mobiel apparaat met deze funtionaliteit is niet toegestaan. De aanwezigheid en/of het gebruik van een GPS navigatiesysteem, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.


Keuring en documenten

Er wordt geen technische keuring gehouden. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de technische staat van zijn auto.
Bij de inschrijving zijn geen bijzondere documenten nodig. Voor de start dient alleen de vrijwaringsverklaring ondertekend te worden.


Klasses

Er kan gestart worden in de Expertklasse voor de zeer ervaren deelnemers, de Sportklasse voor ervaren deelnemers of in de Tourklasse voor onervaren of beginnende equipes. Vanzelfsprekend kunnen equipes met een vintageauto die meer uitdaging zoeken ook in de Sportklasse of in de Expertklasse inschrijven.


Acceptatie en betaling

Er worden maximaal 140 equipes tot de start toegelaten, echter uitsluitend de eerste 140 equipes die het inschrijfgeld volledig hebben voldaan. Uw inschrijving is pas geaccepteerd na ontvangst van uw betaling.  

U dient het inschrijfgeld over te maken op IBAN nummer: NL 30 ABNA 0562 340 351 (BIC: ABNANL2A) ten name van Stichting Classic Gelderlandrit.

  • vermeld bij uw betaling de naam van de equipe (bestuurder en navigator).
De uiterste betaaldatum is 23 augustus 2019.


Annulering

Indien u na inschrijving en betaling door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de Classic Gelderlandrit wordt het volgende gerestitueerd:
• voor 1 juli 2019: volledige restitutie van het inschrijfgeld.
• van 1 juli tot 23 augustus 2019: restitutie van het inschrijfgeld minus € 100,00 kosten.
• na 23 augustus 2019: geen restitutie. Wel is het mogelijk in dezelfde klasse, zonder extra kosten, een andere equipe in te laten schrijven.